Trist, uttråkad, booooring

Jag är i Helsingborg. Det har jag varit sedan i måndags. Det börjar redan bli ganska trist då man har gjort slut på saker att hitta på. Evelyn & jag spenderade en trevlig dag i stan i torsdags, annars har jag mest varit hemma & haft ganska trist.

Adde är i Göteborg & har förmodligen asroligt då han skulle till någon kompis idag på någon fest. Trevligt att någon har något att roa sig med åtminstone. Det är nog anledningen till att jag vill flytta till Göteborg när vi kommer hem från resan. Det finns helt enkelt inget att göra här i Helsingborg.... suck.

Får väl gå & lägga mig snart, så att det kan bli julafton & sen juldag så jag kan åka till Göteborg.

Jag är inte bitter... inte alls.

Idag är det paaaaarty!

Sista helgen i Lund innan det blir juuuuul, juuuul! Lussevaka idag & den ska firas med Julia & Rickard såklart! Ska bli riktigt kul att partaja lite innan man åker hem till Helsingborg & blir ompysslad av mammsing & pappsing. Hemmagjord mat varje dag & massa julmys. Sen åker jag & firar jul & nyår med min älskling i Göteborg. & efter det bär det av till solen. MUMS!



Idag händer det lite grejer

Skolfronten har i princip varit död, kanske lika bra när man ändå inte ska fortsätta läsa det man läser nu. Hur som helst, idag ska jag iallafall träffa min grupp för att gå igenom grupparbetet som ska vara klart efter jul. Ska bli trevligt att få träffa lite folk & snacka lite. MAn känner ju sig lite som en ermit när man sitter & degar här hemma på rummet.

Puss&Kräm

Resenytt



Nu har vi bokat hotell i Rio, mitt på Copacabana dessutom.
Så mamma & pappa, ni kan vara lugna nu :)

Det kurrar ordentligt i magen

Känner mig yr, trött, men samtidigt en smula speedad. Har ingen aning varifrån denna konstiga kombination kommer ifrån, men jag tror bestämt att jag börjar blir sjuk. Piss också. ... Hungring är jag också, men jag orkar inte laga något själv nu, för Adde är på innebandy....

Nåja, hotell i Rio ser ut att vara fixat, vi ska bara boka skiten när Adde kommer hem, sen kan man vara lugn & ha en adress klar att ge taxichaffisen när man kommer fram i värmen. Det är ordentligt spännande nu, jag vill bara iväg :D '


Puss&kräm

6 veckor kvar

NU är det bara 6 veckor kvar till vi åker. Det där pirret i magen & resfebern har börjat infinna sig, ganska ballt faktiskt.
Just nu spenderar man mycket tid i den införskaffade resebibeln från Lonely planet & diskuterar huruvida man ska bo på just ett specifikt resmål & hur mycket pengar man tros lägga på mat. It's lovely!

Idag är det en typisk söndag. Andra advent är här så jag & Adde ska förmodligen smutta på lite glögg & käka min gisgrynsgröt som jag gjorde igår. Myspys! =)

Puss&Kräm





Bilder från när vi käkade på v.e.s.p.a

Vi hade lite kul igår

Att man kan ha så kul med lite cigariller & tomtebloss! Dansa loss & dricka cosmopolitan är en härlig helgsysselsättning!
Tråkigt var bara att vissa inte var på samma partyhumör som oss andra, men vi gjorde vårt bästa för att få med alla!


Adde är på cidern


Jula kör en moon walk!


Julia & jag förklarar hur vi känner för Adde ;)


Rickard blandar cosmopolitan


yeey, pardeey!

Idag blir det take away från v.e.s.p.a, för vi är utmattade. Vi har även varit på center syd & inhandlat skor (med megahög klack då adde tydligen inte ville ha en "pygmee" till tjej) eftersom mina stövlar läcker in något fruktansvärt.


Det snurrar i min skalle

"Hur du hur dom sjungoooor?"

Helgen bjuds nog på en del party. Ikväll ska vi kanske till Rickard, käka gott kolla på spåret & dricka något glas vin.
Imorgon kanske party med Steven o:c? Det blir nog en runda till systemet sen vill jag lova.


Bild från mina "glory days" som partybruden nummer 1.
Detta var julfesten 2007 på Cardinal där jag var med Ella, Fia & Bebbe.

Vår låt

sitter & lyssnar på min & Addes låt. Blir så pirrig i magen när jag hör den, alla minnen tillsammans kommer fram & man förstår precis varför man är kära i varandra.

Amos Lee - Keep it loose keep it tight

Jag längtar hem lite just nu

Just nu får julen gärna komma. Jag saknar mina föräldrar & framförallt min lillebror.
Traditioner är något återkommande för min familj under julen & därför känns det viktigt att man håller på dem så länge man har chansen.

På lillejulafton är vi alltid med pappas sida av släkten. Vi spelar julklappsspelet & äter massa gott, för att sedan lotta ut 100 kr julklappar. Mycket mysigt vill jag lova. På julafton är vi antingen hos mormor & morfar eller så kommer de hem till oss. Om jag inte minns fel så ska vi vara hemma hos oss denna gången? Det blir först kalkon till mat, sedan ris alá malta till efterrätt. På natten äter vi lite julmat för de som inte har sprängt magsäcken redan! Vi spelar också sällskapsspel där morfar alltid kan allt, (läs inget) & där alla vill vara i mammas lag då hon är en rackare på frågesport. (Skulle det handla om sport är dock pappa bäst att vara lagkamrat med)

I år ska jag även vara hos Andreas familj på juldagen, vilket är något nytt. Det ska bli spännande att ta del av andras traditioner & fira extra mycket jul!


Resenytt II

Ännu en idé! Vi kommer campa på stranden (givetvis på riktiga campingplatser) i både Costa Rica & Belize. Detta är tydligen något som tillhör vanligheten bland backpackers & jag tror vi kommer ha en grym upplevelse.

Var tog han vägen?

Bloggen är seg idag.
Adde skulle komma hem 12 men har inte dykt upp än.
Jag är uttråkad.
Jag vill ut & resa NU.
Vädret är piss.
Inget kul på TV.
Mobilen är hos Addes bror....

KOM HEM & UNDERHÅLL MIIIG !!!


Förlåt, ett litet ryck när man är uttråkad är alltid på sin plats.

Resenytt!

Nya planer! Vi inser att vi inte kommer palla allt för lång tid utan el & andra nödvändigheter som inte erbjuds på Corn Island. (Nicaragua) Så vi dissar helt enkelt det & tar en liten runda inom Panama & Bocas del Toro innan vi beger oss vidare upp igenom costa rica, nicaragua, belize & mexico.


Bocas del toro, vackert eller hur?

Myten om skåne

Jag måste slå hål på myten om skåne & framförallt skåningar. Min pojkvän är som bekant inte från skåne, utan han hade en viss uppfattning om hur skåningar är när han flyttade hit. Något som jag tror många har.

Vi kan börja med myten om att skåningar skulle vara patriotiska. Delvis sant, då man ofta älskar staden, alltså STADEN, man kommer ifrån. Det pågår ständigt "inbördes tävlingar" mellan olika städer i skåne. Vi ser oss alltså inte (detta tillhör då vad jag skulle kalla vanligheten) som en enad region, utan vi ser oss själva som Helsingborgare, Malmöiter, Lundabor etc.
Det finns dock undantag. Skulle man befinna sig utanför skånes gränser & träffar på någon annan skåning, här kvittar det vilken stad man är ifrån, så blir man plötsligt superglad & påpekar att man båda är skåningar.

Något annat som är oerhört irriterande är folk som härmar skånska & gör det oerhört dåligt. Det värsta jag vet är när någon bräker på med värsta skånskan i stil med "taaaur due bossen till looond?" & påstår att jag säger preciiiis så. För gudsskull! Jag är från Helsingborg, här säger man "Jag tar byssen till Lyyynd..." Det finns faktiskt olika dialekter i skåne.

Nåja, det får räcka. Hoppas ni har lite annorlunda uppfattningar om en skåning efter det här =)

En skånsk ordlista:
håsor - strumpor
spann - hink
totteband - hårsnodd
fobeck - idiot
rullebör - skottkärra
lasar - kläder
madar - mackor
päror - potatis
åsså - också

För er som gillar John Mayer

Den här låten är så fruktansvärt bra! Det är svårt att hålla tillbaka tårarna när man hör den.
Lyssna gärna extra på 1.07, det låter så jääävla gott =)


Slow dancing in a burning room


Detta är också en grym låt, som jag älskar introt på, även de första raderna i texten.

I don't trust myself



Sist men inte minst, uuuuunderbara Belief. Gåshud i mängder & en helt enkelt underbar låt.
Lyssna extra när trummorna & introt kommer igång! Budskapet med låter är sjukt bra.


Belief


Frukost, träning & Göteborg

Oj oj oj. Helgen i Göteborg var mysig som attan.
Gospelkonserten med Addes mamma i var superbra! & julbaket igår var trevligt sällskap, men jag gjorde för tjocka pepparkakor. Tråkigt nog blev vi matförgiftade, eller jag, Adde & Tobbe blev matförgiftade av ICAs nötblandning med russin i. Tobbe kalva hela natten, Adde sprang på toa & jag låg mest & ojade mig över att jag hade så ont i magen.
För att sammanfatta helgen var den iallafall bra :)

Sitter & käkar frukost. Havregrynsgröt med linfrön & banan i. Måste vara pigg sen, för ett stepstyrka-pass väntar klockan 12.15. Kommer bli grymt att få träna lite.

Puss&kräm

RSS 2.0